Question 1- Which country is known as "Cockpit of Europe"?
Answer - Belgium.
Question 2- Which country is known as the "country of lilies"?
Answer- Canada.
Question 3- Which country is known as the "Island of Pearls"?
Answers Bahrain country called Island en: Motion.
Question 4- Which country is known as "the country of snakes"?
Answer- Brazil is called 'the country of snakes', because there are so many snakes here that you will not find anywhere else in the world.
Question- 5. Which country is known as "Britain of the South"?
Answer: New Zealand.
Question- 6. Who named the word hormones?
Answer – Bellis and Starling
Question- 7. In which country the President's term is only for one year?
Answer- Switzerland is the only country in the world where the President changes every year. Here the term of the President is not more than one year. Also, he is not even allowed to contest the election again.
Question- 8. When was the United Nations Charter signed?
Answer- October 24, 1945 AD (United Nations Charter is the basic treaty of the United Nations as an inter-governmental organization.)
Question- 9. Which is the longest railway route in Asia?
Answer- The Trans-Siberian Railroad is the largest railroad in Asia.
Question- 10. Which is the hottest city in Asia?
Answers Jakovabad (Pakistan).
No comments:
Post a Comment