Followers

Monday, June 28, 2021

Top 10 Gk part11

 1. On which mountain mt. Abu is located?

A)Satpura

B)Vindhya

C)Aravali

(D) Sahyadri

Answer (C) Aravalli

2. In which state is the Nanda Devi peak located?

(A) Uttarakhand

(B) Himachal

(C) Uttar Pradesh

(D) Sikkim

Answer- (A) Uttarakhand

3. In which state is Rameshwaram located?

(A) Karnataka

(B) Kerala

(C) Andhra Pradesh

(D) Tamil Nadu

Answer- (D) Tamil Nadu

4. Which state does M represent in BIMARU?

(A) Manipur

(B) Maharashtra

(C) Madhya Pradesh

(D) Mizoram

Answer- (C) Madhya Pradesh

5. In which direction does the earth rotate on its axis

(A) West to East

(B) East to West

(C) North to South

(D) South to East

Answer- (B) East to West

6. What is MUDRA?

(A) Agricultural Insurance Scheme

(B) Development and Refinance Agency

(C) New planet discovered

(D) Development and Regulatory Authority for Urban Urbanization

Answer- (B) Development and Refinance Agency

7. When is the shortest day in India?

(A) 21 March

(B) 21st December

(C) 22 June

(D) 23 September

Answer- (B) 22 December

8. What is the accounting year of Reserve Bank of India?

(A) July-June

(B) April-March

(C) October September

(D) January-December

Answer – (A) July – June

9. Who controls the insurance business in India?

(A) IDBI

(B) RBI

(C) SEBI

(D) IRDA

Answer- (D) IRDA

10. What is the capital of Greece?

(A) Stockholm

(B) Buenos Aires

(C) Athens

(D) Burn

Answer- (C) Athens

No comments:

Post a Comment

Top 10 Gk part11

 1. On which mountain mt. Abu is located? A)Satpura B)Vindhya C)Aravali (D) Sahyadri Answer (C) Aravalli 2. In which state is the Nanda Devi...