Followers

Monday, May 31, 2021

Top 10 GK Questions part3-

 Question 1- What is the line joining the places coming at the same time of earthquake? 

Answer- Homosomal.

Question 2- When is the minimum distance between the Sun and the Earth? 
Answer - On 3 January.

Question 3- Which is the second largest planet in the solar system? 
Answer: Saturn.

Question 4- What is the name of the planet which is called 'twin sister' of Earth? 
Answer - Fri. (This planet is almost similar to our Earth in appearance and shape).

Question- 5. Where are the world's longest submerged canyon? 
Answer - In the Bering Sea. (The Bering Sea is a sea in the Pacific Ocean. It lies between the northeastern region of Asia and the Alaska region of North America).

Question-6. What is the magnetic material found in the center of the earth? 
Answer - Nickel.

Question- 7. In which country, the destructive sea waves caused by earthquakes are called tsunamis? 
Answer - Japan.

Question- 8. Which is the tree that can store up to 120000 liters of water in its trunk? 
Answer- Baobab tree. (This tree is found in Africa).

Question- 9. Which is the lowest lake on the earth from the sea level? 
Answer - Dead Sea. (The Dead Sea is 440 meters below sea level, the lowest point in the world called the Sea).

Question- 10. In which desert of the world do people of a tribe called Bushman live? 
Answer - Kalahari. (The tribes living here are called Bushmen).


No comments:

Post a Comment

Top 10 Gk part11

 1. On which mountain mt. Abu is located? A)Satpura B)Vindhya C)Aravali (D) Sahyadri Answer (C) Aravalli 2. In which state is the Nanda Devi...